Kunstenaars

Kunstenaars

Mirjam Poldermans

Wie is Mirjam Poldermans Op vakanties fotografeerde ik al jaren, maar meer dan leuke vakantiekiekjes met mooie herinneringen maakte ik niet. Totdat ik besloot dat ik mijn camera beter wilde leren kennen en ik, inmiddels heel veel, cursussen en workshops ben gaan volgen. Mijn hart gaat echt harder kloppen bij het maken van mooie beelden. … Lees verder “Mirjam Poldermans”

Anja Vosdingh Bessem

In de afgelopen jaren heeft Anja zich toegelegd op het maken van bronzen beelden, zodoende is er een prachtige en zeer bijzondere bronzen collectie ontstaan: de ronde vrouwelijke vorm met een zweem  van vernieuwing en authenticiteit. In haar beelden blijft zij trouw aan haar eigen ontwikkelde kunstenaarsidentiteit.

Desiré Haverkamp

Het werk van Haverkamp is opgenomen in diverse bedrijfscollecties, kunstuitleen en particuliere verzamelingen en zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland.  Zij laat zich in haar werk gevoelsmatig leiden. Er is geen vooropgezet plan. Door de grote verscheidenheid aan materialen schept zij haar eigen wereld. Soms als object, dan weer als tekening, collage of monoprint.

Tom Wagenaar

De werken van Wagenaar zijn vaak speels en poetisch, licht. Ze lijken te zweven of balans te zoeken. Onbeholpen of gracieus, elk met een eigen karakter. De lijnen zijn vloeiend, felgekleurd glad en gepolijst, dan weer contrasterend met bijvoorbeeld ruw, roestig, rechthoekig metaal. Zijn materiaalkeuze is opvallend en vernieuwend.

Huub van Meerwijk

Een beeld is een gedicht van richtingen en maten, die rijmen, rammelen of contrasteren, ruimtelijke muziek maken gericht op uitdrukking. Zo worden groot en klein verbonden, liefst ook met grotere en kleinere elementen in de omgeving. Op die basis is bij mij langzaam een vormenrijkdom ontstaan, waarmee meer nuances mogelijk worden.Bij beelden met meer figuren … Lees verder “Huub van Meerwijk”

Alice W. Bakker

Beweging is de schepper, het begin, de basis van mijn werk. Het bewegende lichaam net zo goed als het stromen van water of wolken in de wind. Zelf bewegen, maar ook de beweging voelen in het kijken naar deze beweging. Werkend met metaal smeed ik starre platen staal tot soepele lijven. www.alicewbakker.nl 

Hanneke de Munck

Na mijn opleiding beeldhouwen aan de Koninklijke Academie in Den Haag en de Rijksakademie Amsterdam, 1976 – 1983, woon en werk ik in Amsterdam. Al 37 jaar! Wat me boeit is beweging en leven in het brons, natuursteen en hout te brengen. Beelden van dansers, dieren, liefdesparen, portetten. Sinds 1994 heb ik mijn atelier op … Lees verder “Hanneke de Munck”

Hubert Zeeman

Sinds hij om de maand in een Frans natuur- gebied woont, raakte Zeeman geïnspireerd door de bomen die hij op zijn pad vond. Met name de wonderbaarlijke groei en de vertakkingen die in overgebleven dode bomen zowel oervorm als eigenheid van de boom zichtbaar maken, fascineren hem. Terug in zijn Amsterdamse atelier schetst Zeeman uit het hoofd … Lees verder “Hubert Zeeman”

Frea Lenger

Frea Lenger woont sinds 1981 in Almere Haven en is betrokken bij de kunst in Flevoland, waar zij verschillende 3D kunstwerken heeft staan en hangen. In 1990 won zij een prijs voor een 3D kunstwerk in Almere Buiten. Daarna kwam haar ruimtelijk werk in een stroomversnelling, met een boek: Betrokken bij ruimte. Dit boek laat … Lees verder “Frea Lenger”

Thijl Wijdeveld

Het maken van beelden komt voort uit de behoefte met vormen, vlakken, volumes en verhoudingen in diverse materialen, composities te maken. Dit spel met materie wordt gevoed door de drang tot het begrijpen van stemmingen, emoties, kracht, kwetsbaarheid, rust, verwachting, verwondering etc. Een basis van figuratie is de leidraad en een opzettelijk gekozen beperking. Het … Lees verder “Thijl Wijdeveld”