Charlotte Bon

Charlotte Bon

Bon heeft haar naam gevestigd als violiste. Ze toerde jarenlang over de wereld in- en als soliste met diverse internationale symfonie- en kamerorkesten. Gedurende haar carrière werd zij als één van de eerste vrouwelijke kunstenaars zelfstandig. Haar theaterbureau Bon Musique heeft als  juridische grondlegging gefungeerd voor de nieuwe wet ‘kleine zelfstandigen’, de zzp’er.

Vele orkesten en projecten heeft zij van de grond getild, zoals haar Wiener Melange orkest, ensemble Fantastique, het moderne muziekensemble Charlotte Bon en zij was jarenlang actief als producente van het jazzfestival ‘Jazz below the Sea’ in Almere.

Sinds twee jaar is Bon manager van Landerij Esveld.

Violiste en eigenaar van Landerij Esveld Charlotte Bon is een bruisende persoonlijkheid met een groot muzikaal talent. Afkomstig uit een bekende muzikale familie heeft Bon al heel vroeg voor de viool gekozen. Ze studeerde onder andere bij wijlen Herman Krebbers, concertmeester van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, en gaf wereldwijd concerten zowel als viool-piano-duo en als soliste met verschillende orkesten, waaronder het Residentie Orkest.

Zij is de schrijfster van ‘De gevoelige snaar’ waar zij  uit zal voordragen én vertelt over de lange en zware weg naar het solistendom.